About

ABOUT US

Ab ovo 

2003

Rudi Stroobants richt 3 Chamizo Team op – met atleten van over heel het land werd aangetreden in haast alle superprestige wedstrijden en tal van buitenlandse competities.

De feitelijke vereniging 3 Chamizo Team wordt een VZW en gaat onder de naam 3 Challenge Team de concurrentie aan met andere topteam zoals Atriac, TRIGT, Leie Triatlon Team. Het kaapt in de superprestige per team de tweede plaats weg met de atleten op de olympische afstand. Op de lange afstand manifesteren zich ook enkele atleten en voor het eerst vertegenwoordigen onze jongens de kleuren op de mythische Ironman in Hawaii.

2004

2005

-

2007

De club slaagt erin op een standvastige basis met een 25-tal atleten een mooi programma af te werken. Sponsors blijven trouw en de stevige structuren trekken toppers en subtoppers aan.

Bart Aernouts zet bij ons zijn eerste stappen en in de triatlonsport.

De sportieve hoogdagen lijken even voorbij, maar de sfeer van een sympathieke familieclub nemen over. Het financiële geweld van topclubs als Atriac, Latem en andere Uplaces zijn niet te weerstaan en 3CT roeit verder met regionale toppers in de age-groupdevisie. Het plezier wordt er echter niet minder om! Katrien Van der Auwera en vader Jos leiden het team voortdurend in goede banen. Na vele jaren van onophoudelijke inzet besluit Katrien haar kindje te laten doorgroeien.

2008

-

2017

2018 -

2019

Gerben Vanheyste, Frank Kivery en Jonas Liekens die de club al jaren kennen willen deze laten verdergroeien.

Veerle Hofmans toont naast sportieve ambitie ook engagement en stapt mee in het bestuur waar ze de rol van penningmeester overneemt. Naast haar voorliefde voor zwemmen en fietsen heeft ze ook een passie voor gezonde voeding en vertrekt nooit op duurtraining zonder een stuk zelfgemaakte bananencake !

2020